Szeder Egyesület

Programok

Itt olvashat az általunk szervezett programokról és azok időpontjáról.

Eredményeink

Az általunk elért eredményekről tájékozódhat ha ide kattint.

Képgalériák

A megrendezett programokon készült fotókat tekintheti meg.

Ha kérdése, javaslata van! Vagy esetleg támogatna minket?

Itt van most: Kezdőlap

Ifjúsági Táborozás Erdőkertesen és Veresegyházon

E-mail Nyomtatás PDF

A SZEDER Közhasznú Egyesület illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közös szervezésében idén nyáron is lesz tábor, a következő időpontokban.

Erdőkertesen megvalósuló táborok:

2017. Július 3-7. Játszunk Bábszínházat tábor 1-4. osztályosoknak 2017. július 10-14. Egyszer volt hol nem volt tábor 1-4. osztályosoknak 2017. július 17-21. „Kalandorok kalandra fel” tábor 5-8. osztályosoknak 2017. július 24-28. Varázslatos tábor 5-8.osztályosoknak 2017 július 31-augusztus 4. Mindent bele tábor 5-8. osztályosoknak

Tábor jelentkezés 2017. június 2.-án 8,00 órától a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében. Cím: Erdőkertes, Fő út 51.

Veresegyházon megvalósuló tábor: 2017. július 3-7. Túlélő tábor: általános iskolásoknak

Tábor jelentkezés 2017. június 2.-án 8,00 órától a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében. Cím: Veresegyház, Fő út 108.

A tábor díja Erdőkertesi, Veresegyházi, Galgamácsai, Vácegresi, Váchartyáni és Rádi gyermekek részére 7500,-Ft/ 5 nap. Külsős gyermekek táborának díja 12. 000,-Ft/ 5 nap.

A tábor jelentkezéshez kérem, hozzák magukkal a gyermek Taj kártyáját és lakcímkártyáját, melyet le kell fénymásolnunk!

Hozzászólás

A „Családbarát Ország 2015”

E-mail Nyomtatás PDF
A „Családbarát Ország 2015” NCSSZI pályázatra a SZEDER Egyesület a Faluházzal közösen pályázatot adott be 2015 májusában a Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért témakörben. A program célja, hogy az idősek és a fiatalok a közös események megvalósításakor közelebb kerüljenek egymáshoz, átadják egymásnak a tapasztalataikat. A kilenc hónapra tervezett együttműködés egyik blokkja képzés. A régi népi mesterségek alapjainak elsajátítása 12-24 órás 4 „mini-tanfolyam” keretében, úgymint: Textil, népijáték, babavarrás; Bőrmívesség; Nemezelés; Kosárfonás. A második blokk a HAGYOMÁNYOS NÉPI, VALLÁSI ÜNNEPEK köré szervezett események, úgymint az Advent, a farsang és a Húsvét. A harmadik blokk a VETÉLKEDŐK, mely a Generációk Viadala elnevezést kapta, a negyedik a GASZTRONÓMIA jegyében családi- baráti főzőverseny lesz május elsején, ahol szintén a két „távoli korosztály” együttműködése, együttléte a cél. Ennek helyszíne az Ifjúsági Tábor. A projekt befejező eseménye, mindegy összegzésként egy kiállítás lesz a Faluházban, amelyet a tanfolyamokon készült tárgyakból és a programokon készült fotókból készítünk. Ennek a megnyitójára egy (témához kapcsolódó) néprajzi előadást hívunk, továbbá a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola Népzenei tanszakának növendékeiből álló zenekart. Lehetőséget kapnak a tanfolyamok vezetői a tapasztalataik elmondására, és a két korcsoportból egy-egy résztvevő is, akik arról beszélhetnek, hogy a program mit nyújtott számukra, és hogyan képzelik el a jövőben a kialakult kapcsolat folytatását. Igyekeztünk olyan programsorozatot összeállítani, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a két, időben nagyon távoli generáció megismerje, megértse egymást, és a jövőben nagyobb toleranciával viseltessenek egymás iránt. Erre az alkalomra már elkészítjük a projekt zárókiadványát, ami képes összegzést nyújt a közel egy év közös munkájáról, a tapasztalatokról, és a jövőbeli folytatás lehetőségeiről. A projekt résztvevőit végül vendégül látjuk egy kötetlen, hangulatos együttlétet biztosítva számukra. A pályázat megvalósításában együttműködő partnerek: az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár, a dolgozói és a kiscsoportjai (Életerő Torna, Meridián csoport, Nyugdíjas Klub, Nosztalgia Klub, Ulti klub), az egyházak helyi vezetői és tisztségviselői, az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskola tanárai és diákjai, a Kincs-tár Általános Iskola tanárai és diákjai, és Erdőkertes Község Önkormányzata. A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCSSZI) lebonyolításával valósul meg.
Kárándi Imre egyesületi elnök

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Tagtársam! Tájékoztatom, hogy a Budapest Környéki Törvényszék a Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen Egyesület (székhely: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.) alapszabályának módosítását, illetőleg kiegészítését rendelte el. Ahhoz, hogy a már elfogadott alapszabály módosítása szabályszerű legyen a közgyűlés résztvevőinek jelenléte szükséges.

Tovább olvasom

2014 Nyári tábor és RÁ"d"ÉRÜNk képek